Prejšnji vikend sta potekali tekmi v Augsburgu in pa v Bratislavi, kjer pa se ni vse izšlo po pričakovanjih naših tekmovalcev.

V Augsburgu je potekala zadnja tekma svetovega pokala. V kvalifikacijskih vožnjah v petek se je zalomilo debitantu na tekmah svetovnega pokala, Kuder Marušič Vidu, ki je ostal brez polfinala, na 59.mestu. V soboto so bile na vrsti polfinalne in finalne vožnje kajakašev in kanuistov. Za najboljši rezultat je poskrbel Martin Albreht, ki je za las zaostal za finalom, bil je 12. V finalnih vožnjah tako ni veslal noben od kajakašev ali kanuistov. Anže Berčič je bil na koncu 22., Benjamin Savšek pa 29. Tekmovanje je štelo tudi za skupno razvrstitev v svetovnem pokalu. Točkovanje je Benjamina Savška postavilo na peto, Anžeta Berčiča na osmo, Martina Albrehta pa na deseto mesto.

Rezultati


V Bratislavi je potekala predzadnja tekma za ECA Junior Cup, kjer je nastopilo 5 klubskih tekmovalcev. V sobotnem tekmovanju je Neža Vrevc zasedla 2.mesto, Jaka Bernat je bil 5., Jakše Žan 6., Manfreda Vidrih Val 12. in Čižman Luka 18. Slabše je bilo na nedeljskem delu tekmovanja, kjer se Bernat Jaka in Manfreda Vidrih Val nista uvrstila v finalne vožnje (končala sta na 7. oz. 37.mestu), Jakše Žan je bil 6., Vrevc Neža 8., Luka Čižman pa 24.

Rezultati

Sledi še zadnja tekma v Krakowu (23.-24.avgust)