Sobotna slalomska tekma je bila posvečena preminulemu hrvaškemu kajakaškemu delavcu Draženu Veselku, po katerem se tudi imenuje memorial. Ker je bil nekoč kanuist, zmagovalec memoriala v konkurenci kanuistov poleg kolajne prejme še posebno plaketo. Letos je ta čast pripadla Benjaminu Savšku, ki je bil najboljši med kanuisti, med kajakaši je zmagal Martin Srabotnik, med kanuistkami pa Alja Kozorog.

S progo na Kolpi je med kanuisti najhitreje opravil svetovni prvak Benjamin Savšek, ki je zaradi družinskih obveznosti izpustil tekmovanji pretekli konec tedna v Tacnu, tokrat pa znova v svojem prefinjenem slogu navigiral med vrati. V cilju je bil dobre tri sekunde hitrejši od klubskega kolega Jureta Lenarčiča, na tretje mesto pa se je uvrstil Luka Božič.

Tako med kanuistkami kot kajakašicami je v konkurenci mladink zmagala Lea Novak. V kajaku sta ji družbo na zmagovalnih stopničkah delali Zala Zanoškar in Sara Belingar, v kanuju pa Hrvatica Katja Bengeri.

Nastopali so tudi mlajši, kjer so med kajakašicami zmagovalne stopničke zasedle Zara Halec Makovec, Naja Pinterič in Daša Grešak, med kajakaši Jakob Šavli, Žiga Zidar in Roko Bengeri, med kanuisti pa Martin Gale, Roko Bengeri in Žiga Lin Hočevar.(povzeto po KZS)

Rezultati