V Celju je bilo v soboto, 26.08. zelo pestro. Obeleževali so sedemdesetletnico organiziranega kajakaštva v Celju, ob tem pa tudi gostili letošnjo izvedbo državnega prvenstva v slalomu na divjih vodah za člane. Kot je običaj pri kajakaških dogodkih v Celju, je finale potekalo v večernem terminu pod reflektorji, sledil pa je tudi koncert.

V konkurenci kanuistov je s progo na Savinji najbolje opravil Luka Božič in se veselil naslova državnega prvaka. Na drugo mesto se je uvrstil Benjamin Savšek, ki je za njim zaostal za vsega 72 stotink sekunde. Bron si je priveslal Klemen Vidmar.

V konkurenci kajakašev je zmaga ostala v domačem klubu iz Celja. Za državni naslov je poskrbel Martin Srabotnik, na zmagovalnih stopničkah pa sta se mu pridružila še Peter Kauzer in Žan Jakše.

Slalomisti so se pomerili tudi v ekipnih tekmah. Med kanuisti so do naslova državnih prvakov priveslali člani tacenskega kluba Benjamin Savšek, Jure Lenarčič in Anže Berčič. Drugo in tretje mesto pa so si priveslali člani soških elektrarn. Srebro so osvojili Luka Božič, Nejc Polenčič in Žiga Taljat, bron pa Sašo Taljat, Gašper Kovačič in Tine Kancler.

Med kajakaši so zmagali Celjani Martin Srabotnik, Simon Brus in Nejc Konda, pred člani tacenskega kluba Luko Čižmanom, Valom Manfredo Vidrihom in Žanom Jakšetom ter člani KK Soške elektrarne Nikom Testenom, Tinetom Kanclerjem in Štefanom Božičem.

(Povzeto po KZS)

Medalje v kategoriji U23 so priveslali:

Klemen Vidmar – 1.mesto C1 U23
Žan Jakše – 2.mesto K1 U23
Val Manfreda Vidrih – 3.mesto K1 U23
Lea Novak – 2.mesto K1 U23

Rezultati