Na Dunaju je potekala druga tekma za pokal Donave v slalomu na divjih vodah. V konkurenci kanuistov je drugo mesto osvojil slovenski reprezentant Jure Lenarčič. V finalnih preizkušnjah smo spremljali še kajakaša Tineta Kanclerja in Žana Jakšeta.

Za kanuistom Juretom Lenarčičem je uspešen tekmovalni vikend. Skupaj s še nekaj slovenskimi slalomisti se je udeležil druge tekme za pokal Donave in v finalu priveslal do drugega mesta. Lenarčič je v sobotnih kvalifikacijah zmagal, v polfinalu zasedel tretje mesto, v odločilni vožnji tekmovanja pa bil drugi. Z dvema dotikoma je za 1,14 sekunde zaostal za Čehom Matousom Prihodo, ki je na progi naredil en dotik. Na tretje mesto je priveslal Francoz Kilian Foulon, ki je imel prav tako dva dotika.

V polfinalu kajakašev smo imeli štiri predstavnike, izmed katerih sta se dva uvrstila v finale. Z drugim rezultatom polfinala je to uspelo Tinetu Kanclerju, z osmim pa Žanu Jakšetu. V odločilni vožnji dneva je Tine Kancler priveslal do četrtega mesta. Za višjo uvrstitev je bil usoden dotik, ki mu je prinesel dve kazenski sekundi.

Žan Jakše je v finalu izboljšal svojo polfinalno uvrstitev za eno mesto in bil sedmi. V polfinalu je Luka Čižman zasedel 17. mesto, Matej Jereb pa je bil 32.

(Povzeto po KZS)

Foto: Kristina Škerjanec