albreht_martin2

MARTIN ALBREHT

K1 slalom

Leto rojstva: 1990 | Kategorija: K1 slalom | Trener: Miha Terdič
Kraj bivanja: Ljubljana | Leto vpisa v KKK Tacen: 1997 | Bivši trenerji: Živa Cankar, Helena Lahovec, Grega Skok, Aleš Vrabič, Andrej Nolimal

O meni

K veslanju na divjih vodah me je pritegnil starejši brat. Spomnim se, kako sem še pred prvim razredom osnovne šole z največjim veseljem spremljal bratovo veslanje in mu pomagal nositi veslo. Po srebrni olimpijski kolajni Andraža Vehovarja sem se vpisal v klub. Uspešen sem bil že od samega začetka. Na prvi tekmi, ki je bila organizirana kot zaključek poletnega tečaja, sem zmagal in iz Andraževih rok prejel zlato kolajno. Trenutek se mi je za vedno vtisnil v spomin in prižgal željo po zmagovanju, ki me žene še danes.

Z leti sem z veslanjem po divji vodi dobil prave prijatelje ter našel nenadomestljiv užitek v adrenalinskih situacijah in izziv v neprestanem iskanju popolne vožnje. Zaenkrat je še nisem odpeljal, sem bil pa nekajkrat blizu. Finale letošnjega državnega prvenstva, kjer sem zmagal, vožnje na svetovnih pokalih v sezonah 2013 in 2014, ko sem bil v skupni razvrstitvi sedmi oz. deseti ter finalna vožnja na mladinskem svetovnem prvenstvu v slalomu, kjer sem osvojil drugo mesto, so na vrhu seznama.

Močno si želim in trdo delam na tem, da bi v prihodnosti seznam obogatil z uvrstitvami na najvišjo stopničko zmagovalnega odra na najbolj pomembnih tekmah.

Rezultati

1. mesto (DP slalom – Tacen) – K1 člani

1. mesto (DP slalom – Tacen) – 3 x K1 člani

2. mesto (DP slalom – Tacen) – K1 slalom

1. mesto (DP slalom – Tacen) – 3 x K1 slalom

3. mesto (EP U23 – Liptovský Mikuláš) – 3 x K1 slalom

  1. mesto (MSP – Roudnice) – K1 slalom
  2. mesto (MEP – Valltelina) – 3 x K1 spust

Osebni profili na družbenih omrežjih