Slalomisti na divjih vodah so se v sobotnem delu tekmovalnega vikenda ogrevali v ‘kanalu’ ob progi, saj je uvodna tekma potekala na mirni vodi.

V članski konkurenci kajakašev je bil najboljši Martin Srabotnik, za njim pa sta se uvrstila Niko Testen in Žan Jakše. Med kanuisti so za trojno zmago gostiteljev tekmovanja poskrbeli člani tacenskega kluba Jure Lenarčič, Anže Berčič in Blaž Cof. Med kajakašicami je bila najbolj spretna Urša Kragelj, 35 stotink za njo je v cilj priveslala Eva Terčelj, tretja pa je bila Eva Jeklin. Preizkušnjo kanuistk je dobila Alja Kozorog, pred Nino Bizjak in Evo Terčelj, ki se je tokrat preizkusila tudi v kanuju.

V konkurenci mladincev je bil najhitrejši kajakaš Lan Tominc, ki je najbližjega zasledovalca Štefana Božiča ugnal skoraj za tri sekunde. Erazem Šavli je bil tretji. Med kajakašicami je bila najboljša mladinka Sara Belingar, drugo mesto si je priveslala Zala Zanoškar, tretje pa Ana Šteblaj. Med kanuisti je bil najhitrejši Nejc Polenčič, drugi je bil Urh Turnšek, tretji pa Jaka Bernat.

V konkurenci starejših dečkov je bil med kajakaši najboljši Vid Polenčič, pred Jakobom Šavlijem in Žigo Zidarjem, med kanuisti je bil najboljši Martin Gale, za njim pa sta se zvrstila Mark Šteblaj in Matic Kocjančič. Med starejšimi deklicami so prva tri mesta zasedle Zara Halec Makovec, Daša Grešak in Asja Jug.

Med mlajšimi deklicami je bila najhitrejša na progi Brina Zupan, za njo pa sta se zvrstili Gaja Bitenc in Ula Skok. V kanuju je tokrat veslala le Ema Lampič. Najhitrejši mlajši deček med kanuisti je bil Žiga Lin Hočevar, drugi je bil Anže Marinko, tretji pa Domen Bregar. Isti tekmovalci so prva tri mesta zasedli tudi v kajaku, le da je bil vrstni red drugačen. V kajaku je namreč zmagal Marinko, pred Bregarjem in Hočevarjem.

V konkurenci najmlajših udeležencev tekmovanja – cicibanov – je bil najboljši Jan Jančar, drugi je bil Lovro Grm, tretji pa Tilen Kolbe. (povzeto po KZS)

REZULTATI