VID KUDER MARUŠIČ

K1 slalom

Leto rojstva:  1996 | Kategorija: K1 slalom | Trener: Fedja Marušič
Kraj bivanja: Ljubljana | Leto vpisa v KKK Tacen: 2008 | Bivši trenerji: Simon Artelj, Aleš Vrabič

O meni

Višina: 185cm
Teža: 82kg
Čoln: Galasport Tik-Tak
Veslo: Raab XX16 M 204cm
Oprema: hikosport
Priljubljeni športi: nogomet, tek, kolesarjenje

Septembra leta 2004 sem nastopil na svoji prvi tekmi na Ljubljanici. Po tistem dve leti nisem sedel v čolnu, vse do poletja 2006, ko sem veslal v Solkanu pod vodstvom Jureta Rusjana. Bilo mi je zelo všeč, tako da sem se naslednje poletne počitnice zopet odločil preživeti v čolnu.

Maja 2008 sem se odločil resno trenirati in se vpisal v Kajak kanu klub Tacen. Leta 2013 sem se prvič uvrstil v mladinsko reprezentanco, naslednjo sezono sem osvojil 2. mesto na mladinskem svetovnem prvenstvu ter prvič nastopil na tekmi svetovnega pokala v Augsburgu. V letu 2015 pa se mi je uspelo uvrstiti v člansko reprezentanco in s tem pridobitit pravico do nastopa na svetovnih pokalih, kjer pa vidnejših rezultatov nisem dosegel.

Treniramo skozi celo leto. Spomladi in poleti več pozornosti posvečamo tekmovalni tehniki ter hitrosti, jeseni in pozimi pa splošni pripravljenosti in osnovni tehniki.

V Evropi na priprave največkrat odidemo v slovaško Bratislavo, francoski Pau in češko Prago, včasih pa gremo tudi na kam dlje. Leta 2014 smo bili na MSP v Avstraliji, naslednje leto smo obiskali Brazilijo, saj je tam potekalo svetovno prvenstvo do 23 let, pravtako pa smo v zimskih mesecih odšli na priprave v Al Ain, kjer so bili pogoji za trening odlični. Združene arabske emirate pa smo še enkrat obiskali februarja 2016.  

Najljubši treningi so tehnika in tekmovalne proge na divji vodi, kroženje na divji vodi na zimskih pripravah in hitra tehnika z Žanom v kanalu. 

Veseli me, ko lahko veliko treniram in treninge kvalitetno opravim, še večje zadovoljstvo pa mi predstavljajo uspešni nastopi na tekmah.

Rezultati

1. mesto (DP slalom – Solkan) – 3xK1 člani

2. mesto (EP – Hohenlimburg) – 3 x K1 U23

2. mesto (SP – Bratislava) – 3 x K1 U23

3. mesto (DP spust sprint – Hrastnik) – K1 U23

2. mesto (DP slalom – Tacen) – K1 U21

1. mesto (DP slalom – Tacen) – 3 x K1 člani

1. mesto (DP slalom – Tacen) – 3 x K1 slalom

 2.mesto (DP Solkan) – K1 slalom

2.mesto (DP Solkan) – 3x K1 slalom

2.mesto (MSP – Penrith) – K1 slalom

3.mesto (MSP – Liptovsky Mikulaš) – 3x K1 slalom

Osebni profili na družbenih omrežjih