Drugi dan evropskega prvenstva v avstrijskem kraju Murau je prinesel ekipne tekme v klasičnem spustu, kjer pa je slovenske barve zastopala le mlada kajakaška ekipa. Debitanti na kajakaških prvenstvih Vid Oštrbenk, Blaž Anžlovar in Matic Firm so na reki Muri priveslali do šestega mesta.

V Avstriji je potekalo evropsko mladinsko prvenstvo v spustu na divjih vodah. Slovenski tekmovalci prvi dan niso bili povsem pri vrhu. Dvojec Javornik – Oštrbenk je bil deveti, Javornik je bil v kanuju 14., Oštrbenk pa kot najboljši slovenski kajakaš 20. Edina slovenska predstavnica Jana Hočevar je bila 23.

Najštevilčnejša slovenska zasedba je bila v konkurenci kajakašev, kjer so tekmovali štirje slovenski reprezentanti. Najvišje je bil Vid Oštrbenk, ki je osvojil 20. mesto, Blaž Anžlovar je bil 22., Matic Firm 24., Matej Jereb pa 26. Juš Javornik in Vid Oštrbenk sta kasneje združila moči in se na start podala še med dvojci. Zasedla sta deveto mesto.

Predzadnji dan so se mladi spustaši in spustašice pomerili v kvalifikacijah sprinta na divjih vodah in se potegovali za mesta v finalu, ki bo na sporedu jutri. Med kajakaši je bil uspešen Vid Oštrbenk, ki si ji finalni nastop priveslal s tretjim časom druge kvalifikacijske vožnje. Matej Jereb, Matic Firm in Blaž Anžlovar so obstali v kvalifikacijah. Jereb je v prvo postavil 15. čas, v drugo 12., Firm je bil po prvi vožnji uvrščen na 26. mesto, v drugi na 14., Blaž Anžlovar pa je prvo preizkušnjo končal na 30. mestu, drugo pa na 17.

Oštrbenk je veslal tudi v dvojcu skupaj z Jušem Javornikom, kjer sta bila v prvo osma, v drugi vožnji pa zasedla šesto mesto in tako le za eno mesto zgrešila napredovanje v nedeljski finale.  Juš Javornik je veslal še v konkurenci kanuistov, kjer pa so bili tekmeci premočni, tako da je tudi on obstal v kvalifikacijah. Po prvi vožnji je zasedal 21. mesto, v drugi pa 18.  Svojo predstavnico smo imeli tudi med kajakašicami. Jana Hočevar je bila po prvi vožnji uvrščena na 17. mesto, v drugi na 16., kar je bilo žal premalo za napredovanje v finale. (Povzeto po KZS)

Vid Oštrbenk MEP v Avstriji zaključil na 13. mestu
Vid Oštrbenk priveslal do sprinterskega finala na mladinskem EP v Avstriji
Mladinska ekipa kajakašev šesta v klasičnem spustu
Spustaši uvodni dan EP tekmovali v klasičnem spustu