V Krakovu je potekalo svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Zadnji dan so veslale kajakašice. Mladinska ekipa, za katero so veslale Lea Novak, Eva Jeklin in Živa Kavs, je premierni nastop na svetovnem prvenstvu končala na petem mestu, mlajše članice Ajda Novak, Neža Vrevc in Alja Kozorog pa so zasedle osmo mesto.

Celjski kajakaš Simon Brus je bil edini slovenski finalist predzadnjega tekmovalnega dne v Krakovu. Na koncu je osvojil deveto mesto, ob vožnji brez dotikov pa bi njegov čas zadostoval za tretje mesto. Tudi popoldne se ekipne vožnje kanuistov, kanuistk in kajakašev v obeh starostnih kategorijah niso razpletle v prid slovenski ekipi. Še najbližje odličju so bili Tine Kancler, Jakob Jež in David Rozman, ki so v mladinski kajakaški konkurenci zasedli peto mesto. V ekipni tekmi kanuistk do 23 let so Nina Bizjak, Alja Kozorog in Lea Novak priveslale do šestega mesta, obe ekipi kanuistov pa sta bili deveti. V mladinski ekipi so veslali Tine Kancler, Urh Turnšek in Jakob Jeklin, slednji pa se je v konkurenci mlajših članov priključil še Žigi Taljatu in Klemnu Vidmarju. Ekipa kajakašev do 23 let, za katero so veslali Simon Brus, Niko Testen in Žan Jakše, je bila 11.

V konkurenci do 23 let je Niko Testen, lanskoletni evropski mladinski prvak, zasedel 20. mesto, Žan Jakše pa je bil 33. V polfinalu sta veslali Ajda Novak in Neža Vrevc. Obe sta kar precej zaostali za najboljšo deseterico. Ajda Novak je bila 21., Neža Vrevc pa 23. V mladinski konkurenci kajakašic sta veslali dve Slovenki. Eva Jeklin je osvojila 20. mesto, Lea Novak pa 21. (povzeto po KZS)

Mladinska ekipa kajakašic zadnji dan SP v Krakovu peta, mlajše članice osme
Simon Brus v Krakovu končal na devetem mestu
Slovensko čast v Krakovu reševal Simon Brus
Štiri slovenske kajakašice uspešno preko kvalifikacijskega sita SP v Krakovu
Slovenski slalomisti uspešni tudi drugi dan svetovnega prvenstva za mladince in mlajše člane v Krakovu
Svetovno prvenstvo za mladince in mlajše člane v Krakovu odprli kanuisti