Pred dvema tednoma so slalomisti na divjih vodah v Tacnu nastopili na testni tekmi, prvi po epidemiji koronavirusa in sploh prvi letos v Sloveniji, danes pa je Sava Dolinka gostila državno prvenstvo v klasičnem spustu. Presenečenj na Gorenjskem ni bilo, saj je med kajakaši slavil aktualni svetovni in evropski prvak Simon Oven, med kanuisti bronasti z lanskega EP Blaž Cof, med kajakašicami pa svetovna prvakinja v slalomu na divjih vodah Eva Terčelj.

Med mlajšimi mladinkami je zmagala Sara Globokar, pred Ulo Skok in Najo Pinterič.

V kanuju dvoma o zmagovalcu ni bilo. Blaž Cof, lani tretji na EP na Soči, sicer pa tudi nekdanji svetovni prvak v sprintu na divjih vodah, je skoraj za pol minute prehitel najbližjega zasledovalca in klubskega kolega Anžeta Urankarja, na tretje mesto pa se je uvrstil Martin Gale.

Med mlajšimi mladinci pa sta se Galetu na zmagovalnih stopničkah pridružila Taj Kevin Bizjak in Tit Šenk.

Ob koncu tekmovalnega dne so bile na programu še ekipne tekme. Med kajakašicami se je naslova državnih prvakov veselila prva ekipa KKK Ljubljana, za katero so veslale Helena Domajnko, Ana Šteblaj in Eva Terčelj, druge so bile članice druge ljubljanske ekipe, v postavi Sara Globokar, Živa Jančar in Pika Ferkolj, tretje pa kajakašice Kajak kanu kluba Tacen Neža Jan Stupica, Ula Skok in Gaja Bitenc.

Med kajakaši je ekipni naslov državnih prvakov pripadel Simonu Ovnu, Timu Novaku in Anžetu Urankarju (KKK Ljubljana 1), drugi so bili Žiga Zidar, Lenart Stanovnik in Klemen Breznik (KKK Tacen 1), tretji pa Matevž Manfreda, Jakob Šavli in Jakob Stojanovič (KK Soške elektrarne 1). Ekipi Tacna in Soških elektrarn sta bili prva in druga v konkurenci mladincev, medtem ko so tretje mesto osvojili Matija Preskar, Simon Škof Ojeda in Gašper Zagorc (KKK Krško 1).

Povzeto po KZS

REZULTATI