V Franciji je prvi dan končnih odločitev evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah igrala Zdravljica. Za to so z enkratno vožnjo poskrbeli kanuisti Benjamin Savšek, Luka Božič in Anže Berčič, ki so stopili na najvišjo stopničko. V napetem finalu so bili 16 stotink hitrejši od Francozov, tretje mesto pa so osvojili Rusi.

Slovenska ekipa je v enaki zasedbi naslov evropskih ekipnih prvakov osvojila že pred petimi leti na Dunaju. “”Bila je zelo lepa vožnja. Danes smo združili svoje ege v ekipni duh in imeli vožnjo brez napak. Res sem vesel, da smo prišli do drugega naslova v ekipnih vožnjah,” je povedal Benjamin Savšek. Podobnega mnenja je bil tudi Luka Božič: “Uspeli smo pokazati, da kot ekipa sodimo v sam vrh. Upam, da bo šlo tako tudi naprej. Beni nas je dobro vodil in napadal spredaj, z Anžetom pa sva mu sledila. Vse se je poklopilo.”

Tretji član ekipe Anže Berčič pa je povedal: “Vse težje kombinacije smo odpeljali res zelo dobro. Moram reči, da je bilo kar naporno. Že včeraj smo videli, da je v posameznih vožnjah odpadel marsikateri favorit. Proga je zelo zahtevna, zato porabiš veliko energije.”

Za drugo slovensko kolajno tega prvenstva pa so poskrbeli kajakaši. Peter Kauzer, Niko Testen in Martin Srabotnik, so bili na progi zelo hitri, a so jih, ko so prišli v cilj, nekoliko nižje po razpredelnici pomaknile prejete kazenske sekunde. Po poizvedbi se je izkazalo, da so jim sodniki pripisali en dotik preveč, zato so jim dve kazenski sekundi odšteli od končnega časa. To pa je pomenilo skok na drugo mesto.

(Povzeto po KZS)