Še drugi dan zapored je med kajakaši najboljši slovenski rezultat postavil Peter Kauzer, ki je imel tudi bonus iz lanske sezone zaradi bronaste kolajne na svetovnem prvenstvu v Pauju. Po dveh zmagah in bonusu neuradno že lahko hrastniškega kajakaša štejemo kot novega starega člana ekipe, a bo za uradno potrditev kljub vsemu treba počakati do zaključka izbirnih tekem ter potrditve predlagane ekipe s strani strokovnega sveta. V podobnem položaju je tudi aktualni svetovni prvak Benjamin Savšek, ki je včeraj zmagal med kanuisti in imel prav tako bonus iz lanskega leta.

Med kajakaši je na tekmovanju sicer zmagal Italijan Giovanni de Gennaro, ki si je priveslal slabo sekundo in pol prednosti pred Kauzerjem, medtem ko je Niko Testen zasedel tretje mesto. Martin Srabotnik je bil v finalu peti, Žan Jakše pa šesti. Med deseterico so bili uvrščeni še Martin Albreht kot sedmi, Val Manfreda Vidrih kot deveti in Vid Kuder Marušič kot deseti.

Med kajakašicami se je zmage veselila Eva Terčelj, ki je bila po prvem nastopu druga, saj je zaostala za Italijanko Chiaro Sabattini. V finalni vožnji je tesno, s prednostjo 39 stotink, premagala reprezentančno kolegico Uršo Kragelj, ki je sicer veslala najhitreje od vseh tekmovalk na startu, a naredila dotik, ki ji je prinesel dve kazenski sekundi in jo potisnil na drugo mesto. Italijanka Stefanie Horn je bila tretja, Ajda Novak je zasedla šesto mesto, Lea Novak osmo, Eva Alina Hočevar deveto, Zala Zanoškar pa deseto mesto.

Med kanuistkami se je tokrat najbolj izkazala tekmovalka tacenskega kluba Lea Novak, za katero sta se zvrstili Eva Alina Hočevar in Alja Kozorog. V finalu je izmed Slovenk veslala še Nina Bizjak in bila šesta. Preostala mesta so zasedle italijanske in japonski kanuistki.

V moškem kanuju, kjer v Sloveniji že nekaj let poteka ogorčen boj za tri mesta, je tokrat s progo najbolje opravil Anže Berčič. Tako kot Luka Božič, ki je na drugem mestu zaostal za 73 stotink sekunde, je s progo opravil brez dotika. To ni uspelo Benjaminu Savšku, ki je bil z dvema kazenskima sekundama in 1,17 sekunde zaostanka za Berčičem tokrat tretji. Jure Lenarčič je bil peti, Blaž Cof šesti, Žiga Taljat osmi, Klemen Vidmar pa deseti.

 

Povzeto po KZS

Rezultati

Foto: Branko Frelih