V Tacnu je potekala tretja izmed štirih izbirnih tekem za sestavo slovenske reprezentance v slalomu na divjih vodah.

Med kanuisti je znova zmagal Benjamin Savšek, ki je tekmece prehitel za več kot tri sekunde. Na drugo mesto je priveslal Luka Božič, na tretje pa Anže Berčič. Kot četrti je tretjo kvalifikacijsko preizkušnjo končal Blaž Cof, Jure Lenarčič je bil peti, Urh Turnšek šesti, Klemen Vidmar sedmi, Jakob Jeklin deveti, deseterico pa je zaokrožil Žiga Taljat.

V ženskem kanuju je s progo najbolje opravila Avstrijka Nadine Weratschnig, ki ji savske brzice očitno ustrezajo, saj se je posamične kolajne med kanuistkami veselila na lanskem evropskem prvenstvu v Tacnu. Z dobrimi petimi sekundami zaostanka je na drugem mestu tekmo končala Nina Bizjak, Eva Alina Hočevar pa je bila tretja. Lea Novak je zasedla četrto mesto, Alja Kozorog pa je bila po veliki napaki, ki jo je stala dodatnih 50 sekund, sedma.

 

Brez presenečenj je minila preizkušnja kajakašev. Najizkušenejši Peter Kauzer je bil znova najhitrejši. Sekundo in 66 stotink je na drugem mestu za njim zaostal Niko Testen, tretje mesto pa si je priveslal Avstrijec Felix Oschmautz. Martin Srabotnik je bil tokrat četrti, Tine Kancler šesti, Vid Kuder Marušič sedmi, Žan Jakše osmi, Val Manfreda Vidrih deveti, Simon Brus pa deseti.

Drugič v treh nastopih na izbirnih tekmah je slavila kajakašica Urša Kragelj. Primorka je bila znova z naskokom najhitrejša od vseh tekmovalk na startu, saj je kljub štirim kazenskim sekundam zanesljivo zmagala. Avstrijka Lisa Leitner je za Kragljevo na drugem mestu zaostala za dobri sekundi. Tretje mesto si je priveslala Eva Terčelj, Ajda Novak pa je bila četrta. Med deseterico so bile uvrščene še tri slovenske kajakašice, in sicer Eva Alina Hočevar kot šesta, Lea Novak kot deveta in Eva Jeklin kot deseta. 

Povzeto po KZS

Rezultati

Foto: Branko Frelih