Na Savi Dolinki je v soboto 6.4.2019 potekalo državno prvenstvo v klasičnem spustu na divjih vodah, hkrati pa tudi prva članska izbirna tekma za sestavo reprezentance, ki bo maja nastopala na evropskem prvenstvu v spustu na divjih vodah v Trnovem ob Soči, septembra pa na svetovnem prvenstvu v sprintu na divjih vodah v Španiji.

Pri kajakaših je po pričakovanjih zmagal aktualni svetovni prvak v tej divjevodaški disciplini Simon Oven. Tekmovalec Kajak kanu kluba Ljubljana je bil petnajst sekund hitrejši od aktualnega svetovnega prvaka v sprintu na divjih vodah Nejca Žnidarčiča, na tretje mesto pa je priveslal svetovni prvak v sprintu na divjih vodah iz leta 2017 Anže Urankar.

V konkurenci kajakašic si je naslov državne prvakinje v klasičnem spustu priveslala Ajda Novak. Na drugo mesto se je uvrstila lanskoletna svetovna mladinska prvakinja v slalomu na divjih vodah Eva Alina Hočevar, tretja pa je bila Helena Domajnko.

Po pričakovanjih se je razpletla tudi preizkušnja kanuistov, kjer je zmagal aktualni svetovni prvak v sprintu na divjih vodah v tej kategoriji Blaž Cof. Na drugo mesto je priveslal Martin Gale, tretji pa je bil Simon Hočevar.

Potekale so tudi ekipne tekme, kjer so v članski konkurenci kajakašev prepričljivo zmagali kajakaši KKK Ljubljana Tim Novak, Anže Urankar in Simon Oven, drugi so bili tekmovalci KKK Tacen Aljaž Dimič, Matic Firm in Vid Debeljak, tretji pa člani KK Soške elektrarne Jakob Šavli, Erazem Šavli in Matevž Manfreda.

(Povzeto po KZS)

REZULTATI 

REZULTATI EKIPNO