Jošt Zakrajšek je bil z naskokom najboljši udeleženec prvega dne državnega prvenstva in izbirnih tekem v sprintu na mirnih vodah. V finalu kajakašev na 1000 metrov postavil čas 3:40.40 in za 7,80 sekunde prehitel Alana Apollonia, tretji je bil Blaž Jug.

»Zadovoljen sem. Tekmoval sem tako, kot sem si zamislil. To so moje priprave na svetovni pokal, škoda da ni še koga, ki bi me priganjal, da bi bili časi še boljši in da bi bil primoran dati maksimum, kot ga bom moral čez dobrih štirinajst dni. Vremenski pogoji so bili odlični, še posebej, ker je pred nekaj dnevi zelo slabo kazalo, tako da je bil to odličen trening pred glavnimi tekmami sezone. Doseženi čas niso čisto pravi pokazatelj forme. Tudi Španci, za katere vemo, da so vrhunski kajakaši, so imeli na izbirnih tekmah čase okoli treh minut in 50 sekund. Malo vetra, mrzla voda, vse to vpliva, ampak zagotovo bi se dalo v teh pogojih iti še nekaj sekund hitreje,« je nastop ocenil Zakrajšek.

Drugi tekmovalni dan so kajakaši nastopali še na 500-metrski progi, kjer je ponovno zmagal Jošt Zakrajšek, pred Alanom Apolloniem in Rokom Šmitom.

 

Jošta  v Nemčiji čakajo dodatne evropske olimpijske kvalifikacije, kjer bo lovil vozovnico za Rio de Janeiro: »Že prihodnjo nedeljo bom odpotoval v Duisburg, kjer se bom lahko v miru pripravil. Na koncu je vseeno, ali se vsak dan vozim na Bled ali v Bohinj, na Ljubljanico. Tako ali tako se bom moral odpeljati v Duisburg, tam bom lahko v miru treniral in se pripravljal, saj bom spal blizu proge.« (povzeto po KZS)

Prvi dan DP v sprintu na mirnih vodah najboljša Špela Ponomarenko Janić in Jošt Zakrajšek
Drugi dan DP v sprintu na mirnih vodah prvaki Špela Ponomarenko Janić, Anja Osterman, Tilen Vidovič in Jošt Zakrajšek