V nedeljo je potekalo še tekmovanje na kajakaškem poligonu. Na tekmi se je zbrala večina najboljših slovenskih slalomistk in slalomistov.

Najhitrejši čas dneva je kot že tolikokrat doslej postavil hrastniški kajakaš Peter Kauzer, ki je dosegel novo zanesljivo zmago. S progo je opravil brez kazenskih sekund, v cilju pa imel več kot tri sekunde in pol prednosti pred najbližjimi zasledovalci. Na drugo mesto se je uvrstil Primorec Niko Testen, na tretje pa Kauzerjev reprezentančni kolega Žan Jakše.

Izjemno hitro je po progi brzel kanuist Luka Božič in zabeležil še drugo letošnjo zmago.Tudi Anže Berčič, ki je vodil po prvem nastopu, je bil hiter, a na koncu za reprezentančnim kolegom vseeno zaostal za šest sekund. Na tretje mesto se je uvrstil Hrvat Matija Marinić.

V konkurenci kajakašic je kot edina tekmovalka dneva v obeh vožnjah s progo brez dodatnih kazenskih sekund opravila Urša Kragelj in si tako zagotovila zmago. V drugem nastopu je malenkost hitreje od nje sicer veslala Eva Terčelj, a sta jo dve kazenski sekundi uvrstili na drugo mesto. Tretja je bila Italijanka Eleonora Lucato.

Tako med kanuistkami kot kajakašicami sta se najbolje odrezali mladinki Eva Alina Hočevar in Lea Novak. Slednja je bila nekoliko hitrejša v kanuju, medtem ko je Eva Alina Hočevar zmagala v kajaku. V konkurenci kajakašic se je za slovenskima predstavnicama uvrstila Italijanka Beatrice Alducci. (povzeto po KZS)

REZULTATI