Kar nekaj slovenskih spustašev se je minuli vikend mudilo na znanem kajakaškem maratonu v Češkem Krumlovu, kjer so tekmovali na sprinterski tekmi, pa tudi v 37-kilometrski maratonski preizkušnji. Med kajakaši sta na stopničke v sprintu stopila Vid Debeljak, ki je bil drugi, in Anže Urankar kot tretji.

V finalu kajakašev na sprinterski preizkušnji v okviru kajakaškega maratona v Češkem Krumlovu se je pred slovenskima reprezentantoma uvrstil le Avstrijec Christoph Kornfeind. Debeljak je bil, kot omenjeno, drugi, Urankar pa tretji. V finalu je veslal še Belgijec Bram Sikkens in bil četrti. V polfinalnih skupinah sta z nastopoma zaključila Tim Novak in Aljaž Dimič, v četrtfinalu sta se poslovila Maks Frančeškin in Matic Firm, v prvi fazi tekmovanja pa Vid Svetina. V konkurenci kajakašic je v sprintu tekmovala Ana Šteblaj in obstala v polfinalu.

Številčnejša slovenska zasedba je startala na 37 kilometrov dolgem maratonu.  Vid Debeljak je bil med kajakaši 16. , Matic Firm 21. , Aljaž Dimič 22. in  Vid Svetina 23..

(Povzeto po KZS)