Na drugi tekmi svetovnega pokala, ki je med 10. In 12. Junijem potekala v španskem La Seu d’Urgellu, je Anže Berčič zasedel osmo mesto. Bil je edini slovenski kanuist, ki se mu je uspelo prebiti v finale. »Nisem pričakoval, da bom na prvih dveh tekmah svetovnega pokala obakrat prišel v finale. Sem kar presenečen, kažem dobre, konstantne vožnje. Pride kakšen dotik, večjih napak ali da bi bil počasen pa ni. Tudi čoln mi lepo teče. Žal sem v zgornjem delu malo izgubil, v srednjem delu pa sem se odločil za direktno linijo, kjer me je žal odneslo,« je svoj nastop pokomentiral Berčič.

V polfinalnih vožnjah smo imeli še več predstavnikov. V kanuju je Blaž Cof preizkušnjo končal na 15. mestu, Benjamin Savšek je bil 18., Jure Lenarčič pa 19. V kajaku je Martin Srabotnik zasedel 15. mesto, Janoš Peterlin pa je bil 21. V polfinale se žal ni uspelo prebiti Martinu Albrehtu, Ajdi Novak, Nini Bizjak in Alji Kozorog.

V finalu so veslali tudi Peter Kauzer, Eva Terčelj in Božič-Taljat. Nastop je najbolj uspel Kauzerju, ki je bil tretji. Terčeljeva je zasedla 9. mesto, dvojec pa deseto.

(povzeto po KZS)

Za konec svetovnega pokala v Španiji deveto mesto Terčeljeve in deseto dvojca Božič-Taljat
Peter Kauzer tretji v La Seu d’Urgellu
Luka Božič in Sašo Taljat najhitrejša v kvalifikacijah svetovnega pokala v Španiji