Vid Debeljak, ki je bil bronast tudi na svetovnem prvenstvu v Banjaluki, je zopet poskrbel za odličen rezulat. Po tretjem mestzu je povedal: »Super sem zadovoljen, pokazal sem svoj maksimum. Naredil sem dve manjši napaki, ki pa se vedno dogajajo. Vzdušje je bilo super. Imeli smo veliko prednost domačega občinstva, navijači so bili enkratni, res se jim zahvaljujem,« je povedal Debeljak, na vprašanje o tem, ali jih med svojo vožnjo sliši in kako gleda na navijaške rekvizite, ki jih na kajakaških tekmovanjih sicer ni mogoče zaslediti, pa odgovoril: »Med samo tekmo oziroma med svojo vožnjo ne slišim ničesar, ker sem v svojem svetu, v svoji vožnji. Vzdušje je bilo super, se mi pa zdi, da je bakla vseeno nekoliko zmotila tekmovalce, saj te na nočni tekmi kar zaslepi, tudi dim ni prav prijeten.«

Z nočno tekmo pod reflektorji se je zaključil divjevodaški konec tedna, ki je v Celje na prvi tekmi svetovnega pokala v spustu na divjih vodah privabil tekmovalce iz več kot 20 držav. V soboto je vrhunec predstavljala sprinterska preizkušnja na Špici, kjer so Slovenci veljali za glavne favorite in vlogo tudi upravičili. V kajaku je zmagal Nejc Žnidarčič, Vid Debeljak je bil tretji, v dvojcu pa sta Peter Žnidaršič in Luka Žganjar priveslala do srebra. Še eno kolajno pa sta ta konec tedna osvojila Peter Žnidaršič in Luka Žganjar v dvojcu. Z dvema posamičnima kolajnama sta se vrnila z nedavnega svetovnega prvenstva, na petkovi tekmi svetovnega pokala v klasičnem spustu sta zmagala, tokrat pa sta bila še druga v sprintu.

Spustaši na divjih vodah se sedaj selijo v Francijo, kjer jih v Pauju čakata še zadnji dve tekmi svetovnega pokala. Sprinterska preizkušnja bo potekala na istem prizorišču kot tretja tekma svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah, tako da se v Franciji obeta res razburljiv konec prihodnjega tedna.

(povzeto po KZS)

Celjski divjevodaški spektakel pod reflektorji Slovenci kronali s tremi kolajnami
Svetovni pokal v spustu ‘Savinja 2016’ Slovenci odprli s kompletom kolajn

SIOL SPORTAL – Ob progi so bili celo navijači z baklami
DELO – Dvakrat zavrteli tudi Zdravljico