Benjamin Savšek je na četrti tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Pragi znova zasedel mesto na zmagovalnih stopničkah. Tokrat je bil na Vltavi tretji. Zaostal je le za Slovakom Matejem Benušem in Britancem Ryanom Westleyjem. Na progi je bil sicer najhitrejši, a naredil dva dotika, ki sta ga stala zanesljive zmage. Na koncu je za zmagovalcem tekme zaostal za 1,83 sekunde.

V polfinalu so veslali tudi preostali trije slovenski kanuisti. Anže Berčič, ki je pred tekmo v Pragi zasedal drugo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala, je bil 18., Blaž Cof 25., Jure Lenarčič pa 28.

Za mesto v finalu se je potegoval tudi Žan Jakše, ki je v svojem prvem nastopu na tekmah svetovnega pokala zasedel odlično 13. mesto. Na progi je naredil dotik, ki ga utegne preganjati še nekaj časa, saj bi z vožnjo brez kazenskih sekund zagotovo napredoval v finale. Od uvrstitve med najboljšo deseterico ga je namreč ločilo le 36 stotink sekunde.

Eva Terčelj je prav tako osvojila bronasto medaljo. V finalu kajakašic je zaostala le za Nemko Ricardo Funk in Brazilko Ano Satilo. Finalne vožnje, pa tudi že prej polfinalne, so se izkazale za zelo zahtevne, saj so praktično vse tekmovalke delale napake in nabirale kazenske sekunde. V finalu kajakašic je izmed deseterice tako le ena s progo opravila brez dotikov, v polfinalu pa izmed tridesetih le sedmerica. Tudi Urša Kragelj je bila hitra, a sta jo dotika oddaljila od finala, ki ga je na koncu zgrešila za vsega 59 stotink (povzeto po KZS).

REZULTATI

Benjamin Savšek v Pragi znova na zmagovalnih stopničkah

Do brona v Pragi tudi Eva Terčelj