Kanuist Benjamin Savšek je na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v francoskem Pauju priveslal do še druge zlate kolajne. Petkovi zmagi z ekipnih tekem je dodal še posamično zlato in tako prišel do drugega naslova evropskega prvaka v karieri. V finalu je veslala še kajakašica Eva Terčelj in bila peta.

Za Benjaminom Savškom je zahtevno pripravljalno obdobje, saj je zaradi poškodbe kolena moral prestati operativni poseg, hkrati pa je izgubil tudi nekaj dragocenega časa, ki so ga tekmeci namenili pripravam na pomembno predolimpijsko sezono. V tokratnem finalu evropskega prvenstva pa je Savšek prikazal tako odlično vožnjo, da so bile vse težave le še oddaljen spomin.

“Letos sem imel izredno težko pripravljalno obdobje. Lahko bi rekel celo depresivno. Zaradi poškodbe kolena sem bil povsem na tleh, dvomil sem, če bom lahko sploh letos tekmoval, če se bom sploh lahko usedel v čoln. A sem s trdim delom tudi to premagal, zdaj pa sem si za nagrado priskrbel še naslov evropskega prvaka,” je povedal Savšek.

V polfinalu smo imeli še dva predstavnika. Anže Berčič je evropsko prvenstvo sklenil na 14. mestu, Luka Božič pa je bil 15.

(Povzeto po KZS)