Jošt Zakrajšek je na uvodni tekmi svetovnega pokala v portugalskem Montemor-o-Velhu do bronaste medalje na 1000 metrov, ki je zaostal le za domačinom in aktualnim evropskim prvakom na tej razdalji Fernandom Pimento ter francoskim kajakašem Maximom Beaumontom, ki je na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru osvojil srebro na 200 metrov.

»Z medaljo sem zelo zadovoljen, saj sem jo znova osvojil po dveh letih. Še bolj pa sem zadovoljen z doseženim časom in načinom veslanja. Zahvaliti se moram sponzorjem in slovenski vojski, ker so mi omogočili, da je lahko na tekmo prišel tudi moj trener, s katerim sodelujem od oktobra. Na tekmi še ni bil z menoj, zato je bilo pomembno, da je videl, kako delujem pod pritiskom. Želja je, da bi me spremljal tudi na evropskem prvenstvu. Na tej tekmi sva dobro sodelovala, dobil je koristne informacije. Nastop je bil dober, imam še nekaj rezerv pri startu, ki ga letos še nisem posebej treniral. Tu je največji primanjkljaj, saj se po vmesnih časih vidi, da največ izgubim v prvih 250 metrih, kar pomeni sekundo ali dve. Za čas treh minut in 26 sekund, kolikor je potreboval zmagovalec, pa bo treba dodati še malce več. Pogoji danes so bili zelo dobri in enakovredni, v prejšnjih dneh je težave namreč povzročal bočni veter,« je po uspehu povedal Zakrajšek, ki sedaj sodeluje s španskim trenerjem.

Jošt je nato veslal še v finalu A na 500 metrov, kjer je zasedel sedmo mesto, ter na 5000-metrski razdalji, kjer je bil šesti.

Karavana se sedaj seli na Madžarsko, kjer bo ta konec tedna v Szegedu potekala druga tekma za svetovni pokal (povzeto po KZS).

REZULTATI

KZS:
Sprinterji odlično začeli serijo tekem za svetovni pokal
Špela Ponomarenko Janić 2., Jošt Zakrajšek 3. na svetovnem pokalu na Portugalskem
Špeli Ponomarenko Janić še drugo srebro na Portugalskem