Do nove kolajne sta priveslali Lea Novak in Eva Alina Hočevar. Četrtkovemu naslovu mladinskih evropskih prvakinj v klasičnem spustu sta tokrat med ženskimi dvojci dodali bronasto kolajno v sprintu na divjih vodah. Pred njima sta bili uvrščeni le dvojici iz Francije in Italije.

Kajakašice Helena Domajnko, Eva Alina Hočevar in Lea Novak so imele v tokratni mladinski sprinterski preizkušnji nekaj težav. Po napaki na progi so ciljno linijo namreč prečkale v razmiku več kot desetih sekund, kar pa po pravilih predvideva diskvalifikacijo. Slovenke so nato nastopile še v kanuju in med mlajšimi članicami zasedle peto mesto. Prav tako so bili peti tudi kanuisti Maj Oštrbenk, Nejc Gradišek in Nik Gerčer v konkurenci mladincev. Na startu smo imeli še mladinsko ekipo kajakašev. Nejc Gradišek, Aljaž Dimič in  Rok Pistotnik so bili na koncu deveti. 

Slovenska reprezentanca se tako iz Makedonije vrača s šestimi kolajnami. Za posamične naslove evropskih prvakov so poskrbeli Anže Urankar v sprintu ter Eva Alina Hočevar in Lea Novak v klasičnem spustu. Zlato kolajno je osvojila še ekipa kajakašev do 23 let v sprintu. Srebrno kolajno so osvojile kajakašice v ekipni tekmi klasičnega spusta ter Vid Oštrbenk v sprintu med mladinci, bronasto pa Eva Alina Hočevar in Lea Novak v sprintu.

Prihodnje evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane bo organizirano čez dve leti v Solkanu.

(Povzeto po KZS)

Foto: Aleš Novak in Aleksandar Zlatev

Rezultati