LUKA ČIŽMAN

K1 slalom

Leto rojstva:  1997| Kategorija: K1 slalom | Trener: Fedja Marušič
Kraj bivanja: Tacen | Leto vpisa v KKK Tacen: 2010 | Bivši trenerji: Helena Lahovec, Aleš Vrabič, Simon Artelj

O meni

Kajak sem začel trenirati resno v letu 2010, ko sem se tudi vpisal v Kajak kanu klub Tacen. Za veslanje me je navdušil moj oče, ki je bil tudi sam profesionalni kajakaš na divjih vodah. Pred vpisom v klub sem z očetom Albinom veslal nekajkrat letno na morju ali pa na Savi. V letu 2010, ko me je oče naučil obvladovati divjo vodo in izvesti eskimski obrat sem izgubil začetni strah in začel sem uživati v tem prelepem športu.

Moja športna pot sej je počasi vzpenjala in se še vzpenja. V šestih letih sem dosegel nekaj dobrih uspehov in sebi dokazal, da lahko posežem tudi po visokih uvrstitvah. Najbolj sem ponosen na uvrstitev v reprezentanco za mladinsko svetovno prvenstvo v Braziliji v letu 2015, ko smo ekipno dosegli 4.mesto. To mi je dalo dodatni zagon za sledeče tekme saj sem vedel, da smo v koraku z najboljšimi. Poleg uživanja v tem športu me zelo motivirajo ravno taki rezultati, saj veš, da nisi treniral zastonj pa tudi ostalim, ki te podpirajo dokažeš, da njihova podpora ni bila zaman. Poleg tega pa zelo rad potujem in odkrivam nove kraje, kar je še ena motivacija več, saj je veliko tekem po Evropi in izven nje, pa tudi glavne zimske  priprave potekajo v toplih krajih.

Moj vzornik je moj oče, ki mi je za vzor pri vsemu, še posebej pri rezultatih, saj je dosegal v svoji karieri odlične rezultate. Bil pa je tudi udeleženec olimpijskih iger, kar je moja velika želja.

Rezultati

1. mesto (DP slalom – Solkan) – 3xK1 člani

2. mesto (DP slalom – Celje) – 3 x K1 

1. mesto (DP slalom – Tacen) – 3 x K1 U21

2. mesto (DP slalom – Tacen) – 3 x K1 člani

3. mesto (DP slalom – Tacen) – 3 x K1 slalom

1. mesto (DP Solkan – mladinci in U23) – 3x K1 slalom

Osebni profili na družbenih omrežjih