Soške brzice so prejšnji konec tedna (25. in 26.3) gostile mednarodno tekmovanje v slalomu na divjih vodah za točke ICF (ICF ranking). Poleg vseh najboljših domačih tekmovalk in tekmovalcev so na tekmi v Solkanu nastopali še predstavniki Italije, Nemčije, Slovaške, Češke, Poljske, Rusije, Švedske, Srbije, Hrvaške, Nizozemske, pa tudi Kanade in Kitajske.

Pri kanuistih je zmagal Blaž Cof. Po odličnem nastopu je bil nasmejan do ušes: »Nisem pričakoval, da bom danes tako veslal, čeprav sem želel. V spodnjem delu sem nekoliko tvegal, želel odpeljati nekoliko drugače. Izplačalo se je. Skozi celotno progo mi je dobro teklo. Ko sem prišel v cilj, sem vedel, da ni bil slab čas.«

Ker pravila mednarodne kajakaške zveze (ICF) omejujejo število nastopajočih iz posamezne države na tekmi za točke ICF, na Soči pa želi nastopati precej večje število tekmovalcev, so se organizatorji odločili, da poleg tekme za razvrstitev na lestvici ICF priredijo tudi odprto mednarodno tekmo v slalomu. Med kanuisti je Klemen Vidmar zasedel drugo mesto.

REZULTATI SOBOTA
–    ICF
–    OPEN
REZULTATI NEDELJA
–    ICF
–    OPEN

KZS:
–    V Solkanu zmagi Petra Kauzerja in Blaža Cofa
–    Benjamin Savšek najhitrejši kanuist kvalifikacij tekme za točke ICF v Solkanu
–    V Solkanu ta konec tedna mednarodna slalomska tekma za točke ICF

 

Foto: Nina Jelenc