Benjamin Savšek, Anže Berčič in  Luka Božič so postali evropski podprvaki!

Naši kanuisti so se na progi dobro odrezali, saj so kljub dotiku osvojili srebro. Za to slovensko posadko je to manjkajoča kolajna z ekipnih tekem na EP, ista postava je bila namreč leta 2014 zlata na Dunaju, leto prej pa bronasta v Krakovu.

“Sama vožnja nam je lepo tekla, ujeli smo se med sabo. Od starta do cilja nam je šlo kar dobro. Škoda dotika, ampak smo veseli, da smo prišli do kolajne. To je dobra podlaga za nedeljski nastop, ampak tega je zdaj treba pozabiti in se pripraviti na posamične boje, ki bodo verjetno še težji,” je po tekmi povedal Savšek.

Pred kanuisti so se na progi odlično odrezale tudi kajakašice Urša Kragelj, Eva Terčelj in Ajda Novak so na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Tacnu osvojile zlato odličje, kar je prva slovenska ženska ekipna kolajna na EP.

Manj uspešni so bili kajakaši Peter Kauzer, Martin Srebotnik in Žan Jakše, ki so po dotiku in izpuščenih vratcih ter posledično 52 kazenskih sekundah na koncu osvojili osmo mesto. Izšlo se ni tudi kanuistkam Lei Novak, Alji Kozorog in Nini Bizjak, ki so osvojile osmo mesto med devetimi ekipami.

Za medaljo v posameznih vožnjah pa je le malo zmanjkalo Benjaminu Savšku. Po prihodu v cilj je bil tretji, potem pa je po naknadni sodniški odločitvi ostal brez bronaste kolajne.

“Velikokrat sodniške odločitve odločajo na koncu. Škoda, da ko prideš v cilj, izidi še niso znani. Tekmovalec se že veseli, pa se naknadno izkaže, da prehitro. Tudi na SP se mi je že to zgodilo, ko sem bil svetovni prvak 20 minut, pa sem to naknadno izgubil, ko so tekmecu odvzeli dve sekundi. Take stvari se dogajajo. Vožnje dodatno ocenjujejo prek videa, ne ozirajo se več toliko na sodnike, ki so ob vratcih. Želel sem si medaljo tukaj doma, ampak ni kaj,” je še povedal Savšek. (Povzeto po KZS)