Kajakaši Martin SrabotnikVid Kuder Marušič in Žan Jakše so zadnji dan svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Bratislavi poskrbeli za novo kolajno slovenskega kajakaštva. V konkurenci do 23 let so zaostali le za Nemci in se veselili srebrne kolajne.

Kanuistke Nina Bizjak, Alja Kozorog in Lea Novak so imele nekaj težav v zgornjem delu proge, a so jih uspešno rešile in na koncu s štirimi kazenskimi sekundami, dodanimi k njihovemu končnemu času, zasedle peto mesto.

V konkurenci mladink so veslale kajakašice Lea Novak, Eva Alina Hočevar in Eva Jeklin. Slovenska trojka je imela nekaj težav v drugem delu proge, po tem ko je zgornji del proge opravila brez večjih težav, pa je zaradi zgrešene linije in izpuščenih vrat Eva Jeklin morala veslati proti močnemu toku, da je vrata preveslala na pravilen način, kar je pomenilo izgubo dragocenega časa. Mlade kajakašice so bile na koncu osme.

Kanuisti Žiga Taljat, Jakob Jeklin in Klemen Vidmar so z osmimi kazenskimi sekundami v konkurenci do 23 let zasedli končno deveto mesto.
(Povzeto po KZS)

REZULTATI

KZS