Na finalni tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah, v Tacnu, sta Benjamin Savšek in Peter Kauzer na krilih številnih glasnih navijačev priveslala do novih zmag v svetovnem pokalu. Benjamin je po težavah v prvem delu sezone na zadnjih dveh tekmah svetovnega pokala le našel recept za vrnitev na pota stare slave. Po tretjem mestu v Pragi je na domači progi zmagal še drugič zapored, saj je bil najboljši na tekmi svetovnega pokala na Savi že leta 2014.

»Res sem vesel, da mi je v finalu uspelo ohraniti čisto vožnjo in sem res dobro poganjal čoln celo progo. V cilju sem bil zadovoljen s svojo vožnjo in rezultatom, tako da je to zelo lep zaključek za konec sezone in sem vesel. Pred domačo publiko sem si vedno želel postavljati dobre rezultate. Tudi energija je pozitivno nabita s strani publike, podpirajo te celo tekmo. Lepo je dirkati doma in vesel sem, da sem uspel spet zmagati na tekmi svetovnega pokala v Tacnu,« veselja ni skrival Savšek.

V finalu sta veslala še dva Slovenca. Blaž Cof je bil deveti, Jure Lenarčič pa deseti. Anže Berčič je tekmovanje končal v polfinalu, na 18. mestu. Tokrat je v finalu izjemoma veslalo 15 kanuistov. Med polfinalom je namreč razpokal beton v novozgrajenem spodnjem delu proge, kar je vplivalo na potek tekme, zato so bili prisiljeni progo skrajšati. V finale so tako uvrstili tudi tiste tekmovalce, za katere je bilo očitno, da so težave vplivale na njihov doseženi čas.

 

Do četrte zmage na tekmah svetovnega pokala v Tacnu pa je priveslal tudi Peter Kauzer.

Zelo visoko sta preizkušnjo končala Martin Albreht, ki je bil peti, in Janoš Peterlin, ki se je uvrstil mesto za njim. V polfinalu smo imeli še enega predstavnika – Martin Srabotnik je bil 29. (povzeto po KZS)

Svoj prvi nastop na tekmah svetovnega pokala je v Tacnu doživela mladinka Lea Novak, ki pa se ji žal ni uspelo uvrstiti v polfinale.

V skupnem seštevku svetovnega pokala je 4. mesto zasedel Anže Berčič, peti je bil Benjamin Savšek, trinajsti Jure Lenarčič, 16. Blaž Cof, na 21. mesto pa se je uvrstil Martin Albreht.

REZULTATI

SKUPNI SEŠTEVEK SVETOVNEGA POKALA

Slovensko zmagoslavje v Tacnu – Kauzer do četrte, Savšek do druge domače zmage
Eva Terčelj zadnjo tekmo sezone v Tacnu končala na desetem mestu
Slovenski slalomisti brez težav napredovali v polfinale svetovnega pokala v Tacnu
Ajda Novak četrta, Simon Oven šesti v slalomskem krosu