18. in 19. marca sta pri nas potekali dve tekmovanji – otvoritveni slalom v soboto ter otvoritveni spust v nedeljo.

V soboto je tekmovanje za vse kategorije potekalo v kanalu, kjer je nastopilo 128 tekmovalcev iz 7 držav. Naši so se odrezali odlično, saj so usvojili kar 16 medalj. V kategoriji članov so se na prva tri mesta uvrstili naši tekmovalci – Vid Kuder Marušič (1.), Žan Jakše (2.), Val Manfreda Vidrih (3.), pri članih kanuistih sta bila prvi Anže Berčič in drugi Blaž Cof. Lea Novak je bila druga med mladinkami v kajaku ter prva kot edina kanuistka.

Pri starejših dečki se je na najvišjo stopničko povzpel Lenart Lapornik, Žiga Zidar je bil tretji. Lenart je zmagal tudi med kanuisti. Med mlajšimi deklicami je bila Ula Skok srebrna, pri mlajših dečkih pa sta na prvi dve stopnički stopila Domen Bregar (1.) in Anže Marinko (2.). Anže in Domen sta nastopila tudi med kanuisti, kjer sta kot edina tekmovalca usvojila prvo oziroma drugo mesto. Pri cicibanih je bil Lovro Grm tretji.

V nedeljo na spust tekmovanju je nastopilo nekaj manj tekmovalcev. Zaradi prenizkega vodostaja nismo mogli izpeljati šprinta čez progo, tako da so tekmovalci štartali le iz Medvod ter Vikrč. Bilo je tudi nekaj manj tekmovalcev kot v soboto – iz Medvod jih je štartalo 59, iz Vikrč pa 28.

Med mladinci sta odlično veslala Vid Svetina in Matic Firm, ki sta zasedla prvo oziroma drugo mesto, pri starejših dečkih je zmagal Žiga Zidar, med mlajšimi dečki je zmagal Domen Bregar, na tretjem mestu se mu je na zmagovalnem odru pridružil Dan Demšar Potza, Ula Skok je bila druga pri mlajših deklicah Hafner Helena pa tretja. Lea Bregar je kot edina cicibanka stopila na najvišjo stopničko. Tekmovali so tudi veterani in rekreativci – pri veteranih je bil tretji Mihajlovič Đorđe, edini rekreativki pa sta bili Eva Ferjan (1.) in Nataša Bregar (2.).

Rezultati sobota
Rezultati nedelja
KZS – Slalomisti sezono 2017 odprli s preizkušnjo v Tacnu
KZS – Na Savi tekmovali tudi spustaši